28 Ekim 2009 Çarşamba

Fashionable İstanbul Genç Tasarımcılar defilesi veee benim tasarımım!!!

Dünyadaki tüm moda haftalarının son ayağı olarak Dolmabahçe'de düzenlenen Fashionable İstanbul da 5 büyük modacının yanı sıra, son günün de yani Pazar günü saat 16:00 'da Genç Tasarımcılar adı altında 50 kişinin yer aldığı bir defile de yer aldı.

İlk 13 tasarım İSMEK öğrencilerine aitdi.

Son 37 kişi ise okulum LASALLE öğrencilerinin birbirinden harika işleriydi. ilk 13'e göre inanılmaz bir fark yarattığımız gün boyunca işittiğimi şeylerden sadece birisiydi. Bizim tasarımlarımızda fütüristik akım oldukça öndeydi. Yani konu Türkiye veya İstanbul diye Osmanlı veyahut Harem detaylarını kullanmayı tercih etmedik. Ve de defilenin hemen ardınan gelen yorumların ardından oldukça da iyi bir karar verdiğimize ve de LASALLE jürisinin son derece iyi ve kaliteli bir eleme yaptıklarına bir kez daha inandım.
Podyumun başlangıç duvarı tamamen bizim isimlerimiz ile kaplanmıştı.Ve orada isminizin yer aldığını görmek inanın tahmin edemeyeceğiz kadar büyük heyecan ve de gurur yaşatıyor.
Defilemizi izeyenler arasında birçok yerli modacı ve de marka sahiplerinin yanı sıra Ferragamo Ailesi de yer alıyordu.

Modellerin final yürüyüşünün hemen ardından bizler de podyuma çıktık ve de herkes ümid vaad eden bu genç tasarımcıları kısa da olsa görme imkanı yaşadı.
Ve işte en önce benim uykusuz gecelerimi mal olan ama sonuca değen tasarımım ve de sevgili modelim Daria:

Ve elbette ki bu güzel fotoğraf artık tabir-i caizse işin pişmiş kısmı. Daria benim kıyafetimi giyen model ve kendisi o gün geldiği için önceden onunla prova alamadığımdan aldığım ayakakbılar ayağına olmadı ve de o podyuma çıkmadan önce inanılmaz bir ayakkabı stresi yaşandı. Bir de bunun üzerine, giydirmem gereken siyah külotlu çorabı da kaybedince backstagede ' siyah ayakkabı ve siyah çorabı olan var mııııı?!! ' diye çığlık çığlığa bağırmaya başladım : )
Peki bu bir işe yaradı mı? Koca bir hayır! Kıyafetimin omuzlarını düzeltemeden ve de üzerine tam otutturamadan podyuma fırladı.
Fakat tüm bu aksiliklere ve de içime sinmeyen şeylere rağmen defile gününden bugüne kadar aldığım tüm tepkiler ve de yorumlar beni öylesine yüceltti ki ama sanırım artık bulutların üzerinden inme vakti geldi.
Öyle güzel bir heyecan, öylesine zor elde edilecek bir şansdı ki bu, mutluluğumu ifade edebileccek sözleri bulmak inanın çok zor.
Fashionable İstanbul organizasyonuna ve de biricik okulum LaSAlle'e teşekkürü bir borç biliriz.
Şimdi Milano'ya gidecek ve orada 6 ay ile 3 yıl arasında staj yapacak veya çalışacak 5 kişiden biri olma ümidi ile sabırla bekleyerek yoluma artık daha emin adımlarla devam ediyorum.
Yepyeni başarılarda beraber olmak dileğiyle : )

( tüm tasarım ve final yürüyüşü fotoğrafları çok ama çok yakında burada olacak sevgiler. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails